Anna Abreu

Ikä: 31
Ammatti: laulaja
Harrastus: kuntosali
Levy-yhtiö: Warner Music Finland
Syntynyt: 7.2.1990 Vantaalla
Kotipaikka: Espoo

Pelot:
Hämähäkit
Korkealta putoaminen
Pistäminen (neulat esim verikoe)

Tempperamentti:
Suuttuu hetkessä

Fyysisen väkivallan käyttö:
Ei käytä väkivaltaa

Sanallisen väkivallan käyttö:
Suuttuessaan huutaa paljon

Trendit:
Yrittää mennä trendien mukaan

Poliittinen suuntaus:
Ei halua kertoa


Avaruusalukset

Avaruusalukset eli raketit ja avaruussukkulat. Nykyään käytössä vain raketteja. Niitä käytetään ihmisten ja satelliittien kuljettamiseen maasta avaruuteen.

Avaruusssukkula

Avaruussukkuloilla lennettiin vain maan kiertoradalle rahti- ja huoltolentoja. Näissä sukkuloissa oli huonona puolena se että ne yleensä vaurioituivat lähdössä ja saapuminen takaisin maan ilmakehään oli aina arpapeliä. Hyvä oli tässä sukkulassa oli se että se pystyi laskeutumaan kiitoradalle ja oli melkein taas käytettävissä uudelleen. Kantoraketit laukaisussa putosi aina mereen ennen kuin sukkula saapui avaruuteen.

Raketti

Raketteja käytetään edelleen. Niillä mentiin 1960-luvulla kuuhun asti. Nykyään ne tekee myös vain rahti- ja huoltolentoja maan kiertoradalle. Ne ei ole niin käytännöllisiä avaruussukkula joka pystyi ottamaan kiertoradalta satelliitin ja tuomaan sen maahan korjattavaksi. Nyt ne täytyy tehdä avaruudessa.

Tulevaisuuden avaruusalukset

Tulevaisuduesa on todennäköisesti isoja risteilijöitä (ristelijöiksi sanotaan avaruudesa todella isoja avaruusaluksia) jotka liikkuvat tähtien välisiä matkoja. Niissä voi olla vaikka mitä sellaista jota emme tällä hetkellä osaisi kuvitella avaruusalukseen.

Risteilijöiden etuna on se että ihmisillä on paljon tilaa liikkua. Nämä ovat myös sen tason avaruusaluksia että niitä voitaisiin käyttää myös sotilaallisiin käyttötarkoituksiin. Niiden iso koko mahdollistaa myös pienempien avaruusalusten mukana kuljettamisen joilla voisi laskeutua planeetan pinnalle. Samoin ajoneuvoja pystyisi pitämään mukana.

Kaikki kuvat on otettu netistä ja suurimman osan omistaa NASA. Copyright almost all images: NASA text: Anna Abreu Portaali.

Sisältö:
© Anna Abreu Portaali 2007 - 2021
© International Web Pages 2000 - 2021
Ulkoasu:
Soo Soo
© Anna Abreu Portaali (IWP)